Tavsiye edilen bölgeler : Orta Anadolu ve geçit bölgeleridir.
Toprak İsteği: İdeal toprak isteği kireçce zengin kumlu-tınlı ve yeterince nemli olmalıdır.
Toprak Hazırlığı: Yonca ekilecek tarla kesekli ve çok gevşek olmamalıdır. Tohum yatağı hazrılanması esnasında yabancı ot mücadelesinin yapılması gerekir.
Gübreleme: Yonca ekiminden önce yapılan gübreleme iyi sonuç vermektedir. 1. biçimden sonra yaplacak gübreleme yüksek verim için , 4-5 biçimden sonra yapılan gübreleme ise yoncanın ekonomik ömrünü uzatmak için yapılır. ph>7,5 ise amonyum sülfat ve ph < 7,2 ise amonyum nitrat 10-15 kg/da gübre atmak yeterli olacaktır. Ekimle birlikte 2 kg/da azot, 5,5 kg/da fosfor kullanılmalıdır,üçüncü yılda 9-12 kg/da tsp(triblesüper fosfat %46’lık) kullanılmalıdır.
Ekim Zamanı: Yonca ekim zamanı sıcak bölgelerde sonbaharda diğer bölgelerde ise ilkbaharda yapılır. İlkbahar donlarından sonra son ekim yapılmaktadır.
Ekimi: Yonca ekimi iki şekilde yapılır; sıraya ekim ve serpme ekim olarak yapılmaktadır. Ekim makinası ile yapılan ekimlerde ot için sıra arlığı 18-20 cm ve 2-2,5 kg/da tohum atılmaktadır. Elle serpme ekimde ise 4-5 kg/da tohum atılmaktadır. Biçim: İlk biçim ilk çiçeklenme ile % 25 çiçeklenme arasında yapılmalıdır. Bu da yaklaşık iki biçim arasında 30-40 gün olması demek en son biçim ise donlardan 6-8 hafta önce yapılmalıdır. Yılda 4-5 biçim yapılabilir.
Verim: 1. Kuru ot verimi Orta Anadolu ve geçit bölgelerinde 1 ton. 2. Kuru ot verimi sahil kuşağında ise ortalama 2 ton kuru ot verimi vardır.